top of page

Carnation (Anjer)

We beginnen het nieuwe jaar met de anjer. Net zoals alle andere bloemen hebben de verschillende kleuren anjers een eigen betekenis. De meest krachtige kleur is roze en staat voor trots, moed, liefde en vriendschap.

 

Er wordt gezegd van mensen die in januari zijn geboren dat ze charmante en avontuurlijke mensen zijn. Perfect als je bedenkt dat de anjer symbool staat voor fascinatie en een uniek karakter.

Daffodil (Narcis)

Bye bye winter en welkom lente! Ben je zelf in maart geboren? Dan is je geboortebloem een narcis. Deze frisse en stralende lentebloem staat voor een nieuw begin, zelfvertrouwen en ijdelheid maar ook voor onbegrensde liefde... Mensen die in maart geboren zijn worden trouwens vaak door hun omgeving gezien als vrijgevige en liefdevolle mensen.

Mei

Lily of the Valley (Lelietje van Dalen)

De gelukkigste bloem is het lelietje-van-dalen! Deze schattige “belletjes" staan voor lieftalligheid, bescheidenheid, terugkeer van de lente en geluk. Het lelietje-van-dalen wordt heel vaak in een bruidsboeket gebruikt. Niet alleen vanwege de witte kleur en de speelse bloemetjes maar zeker ook vanwege de heerlijke zachte geur die het lelietje-van-dalen afgeeft. Daarnaast is extra geluk op je huwelijksdag nooit verkeerd.

Juli

Delphinium (Ridderspoor)

Mensen die in juli geboren zijn houden van simpel en staan bekend om hun positiviteit. Delphinium (ook wel ridderspoor genoemd) komt van het Latijnse woord 'dolphin' en heeft te maken met de vorm van de bloem.

 

Geladen met positieve betekenissen staat deze prachtige bloem symbool voor onder andere waarheid en bescherming maar ook voor gezondheid, plezier, groot hart en gehechtheid in de liefde.

September

Aster (Aster)

Als iemand de aster een keer een oma-bloem heeft genoemd komt het niet omdat ze suf zijn! De aster staat namelijk symbool voor oprechtheid en gelukkige oude leeftijd. De aster is zelf het levende bewijs hiervan: de frisse paarse bloemetjes zien er in een vaas lang gelukkig uit.

November

Chrysanthemum (Anjer)

De chrysant is jouw geboortebloem als je in november bent geboren. Mensen die in november zijn geboren zijn vaak energieke mensen die genieten van het leven. Deze vrolijke bloem symboliseert dan ook de eeuwige jeugd.

 

Wist je dat?

De chrysant (ook Kiku genoemd in Japans) is het embleem

van de koninklijke familie van Japan en het nationale symbool van het land. Bovendien wordt de chrysant in alle Aziatische landen vereerd en staat symbool voor geluk en gezondheid.

 

Violet (Viool)

Als je geboren bent in februari ben je vaak betrouwbaar en trouw aan de mensen om je heen. Viooltjes symboliseren bescheidenheid.

Het viooltje heeft ook wortels in het christendom en vertegenwoordigt de bescheidenheid van de Maagd Maria. Het viooltje staat ook voor spirituele wijsheid, trouw en nederigheid

Sweet pea (Lathyrus)

De Lathyrus is eigenlijk de bloesem van de sier erwt.
Maar door zijn vrolijke uiterlijk en bijzonder aangename geur is het ook een heel populaire bloem geworden.
Lathyrussen staan voor vriendschap, zuiverheid, moed, sterkte.

Hij staat ook voor zachtaardigheid. Daar mag je jezelf dus best eens flink mee verwennen!

Juni

Rose (Roos)

De roos is een van de meest tot de verbeelding sprekende bloemen. Net als bij de januari geboortebloem, is de roos er in vele verschillende kleuren.En elke kleur heeft weer een andere betekenis. Over het algemeen staat de roos voor oprechtheid, dankbaarheid en gepassioneerde liefde!

 

Roze roos: elegantie, liefelijkheid. Rode roos: verborgen geheimen. Witte roos: Nieuwe start en wijsheid. Gele roos: enthousiasme en vriendschap.

Augustus

Poppy (Klaproos)

Als je in augustus bent geboren, heb je vaak grote dromen en leef je groots. De klaproos representeert dan ook je waardering voor plezier en staan symbool voor levensvreugde.

 

Rode klaprozen staan voor plezier, witte voor troost en gele klaprozen staan voor succes.

Oktober

Cosmos (Cosmea)

Ben je in oktober geboren, dan is de Cosmea jouw geboortebloem. De prachtige roze of paarse cosmea staat voor orde, vrede en sereniteit.

 

Het Griekse woord kosmos betekent: orde, harmonie en wereld.

December

Narcissus paperwhite (Dichtersbloem)

Deze mooie decemberbloem staat symbool voor goede wensen, trouw en respect. ... Hoewel de meeste narcissen lentebloemen zijn, zijn er verschillende soorten die in de winter bloeien, zoals de prachtige papierwitte narcis.

bottom of page